Sök
Stäng denna sökruta.

Stridsportioner

Vad är en stridsportion? Förenklat kan detta sammanfattas som en påse med mat och det en soldat behöver för att klara sig närings- och energimässigt i fält under ett visst antal timmar, oftast ett dygn. Alla våra stridsportioner uppfyller NATO standard, avseende bland annat närings- och energiinnehåll, vikt, sensoriska tester, specialkostbehov etc.

Stridsportionerna finns i två huvudsakliga versioner, generella eller arktiska. Våra generella stridsportioner är baserade på måltider som är förpackade som mjukkonserver och kan värmas med en kemisk värmare. Generella stridsportioner är lämpliga till fordonsburna eller mekaniserade förband som uppträder i miljöer där temperaturen i normalfall ligger över eller strax under 0 grader. En arktisk stridsportion är i regel mer kaloririk och huvudrätterna är frystorkade. Detta bidrar till en avsevärt mycket lägre vikt och innehållet är inte lika temperaturkänsligt som i en generell stridsportion, däremot kräver huvudrätterna tillagning med kokande vatten. Arktiska stridsportioner är lämpliga till exempelvis jägarförband eller andra typer av enheter som uppträder i arktiskt klimat.

Stridsportionerna är standardiserade och ni kan se vårt utbud genom att klicka er vidare till våra produktdatablad. Skulle ni behöva specialanpassa era stridsportioner av någon anledning eller vill veta mer, hör av er till Pelle så hjälper han gärna till.

Har du några frågor?

Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder det bästa möjliga. Välkommen att kontakta oss!